Oana Grozavu: "dacă îți este dat un vis, îți este dată și calea"



Oana a intrat în viața mea acum doi ani, într-un februarie de poveste. Eram la Istanbul și visam la lumi îndepărtate. Și cum puteau lucrurile să se așeze altfel decât să întâlnesc cei mai faini visători? Anul trecut ne-am cunoscut și personal. Oana este un om magic. Îi admiram pozele din călătorii și mintea mea își crease imaginea unui femei foarte frumoase și asumate. Când am întâlnit-o, aproape că nu am recunoscut-o :) Pe lângă frumusețe, asumare și talent, Oana este un copil jucăuș, iar zâmbetul ei îți topește inima. Știe să facă business și știe, mai ales, să se joace. Oana își trăiește viața cu poftă. Iată povestea ei...

Oana, cine ești tu și ce faci?

Încep prin a te îmbrățișa și a le transmite gândurile mele bune tuturor celor care au deschis acest articol. Le mulțumesc pentru timpul acordat și sper ca ceea ce citesc să le trezească interesul pentru călătorii și dorința de a-și urma visurile. 

Eu sunt un Visător prin lume, acesta este numele pe care l-am preluat odată cu deschiderea blogului meu, iar numele real este Oana Grozavu. Sunt o iubitoare de călătorii, de natură, de viață, de artă, de frumos. Permiteți-mi să mă axez pe lucrurile care îmi plac cel mai tare și să consider că acestea mă definesc, pentru că au început să îmi ocupe aproape tot timpul. Sunt, de mai bine de trei ani, un blogger de călătorii care își împărtășește experiențele pe propriul site. 

Și, în afară de poveștile din călătorii, încerc să aduc puțină culoare, puțină bucurie și încredere. Așa că scopul meu este acela de a transforma lumea din jurul meu într-un loc mai bun și încerc să fac zilnic ceva în acest sens.



Când ți-ai dat seama că vrei mai mult de la viață și că adori să călătorești?

Pasiunea pentru călătorii a existat dintotdeauna în interiorul meu, cred că doar, la un moment dat, i-am permis să se exteriorizeze și am transformat-o într-un mod de viață. 

Acela a fost și punctul în care mi-am dat seama că vreau mai mult de la viață, iar transformarea a fost una radicală. Din copilul timid și, cumva, tot timpul retras și în banca lui, am găsit curajul să mă arăt lumii așa cum sunt. 

Iar acest lucru s-a întâmplat în prima jumătate a anului 2016. De atunci, sunt în proces de transformare și continui să mă descopăr și să mă accept. 

Transformarea a venit cu renunțări, cu decizii luate fără să stau prea mult în cumpănă, dar și cu infinit mai multe beneficii – în ceea ce privește călătoriile, s-a schimbat totul, de la modul în care percep lumea din jurul meu la numărul și intensitatea deplasărilor.



Ce pași ai făcut în sensul ăsta?

Drumul nu a fost unul simplu și nici nu au venit de la sine lucrurile. Am început să caut, să citesc, să încerc să înțeleg. Am urmat cursuri, am întâlnit oameni care m-au inspirat și care m-au sfătuit, am căutat persoane cu pasiuni similare, am înțeles că trebuie răbdare și că lucrurile se așază atunci când alegi să pornești pe un drum. 

Dar, așa cum am mai spus mai devreme, procesul este unul de durată și sunt în plină transformare acum. Ce pot afirma cu certitudine este că îmi place această schimbare și că, deși de cele mai multe ori, prin natura noastră, ne temem de schimbări, ele sunt benefice și ne ajută să evoluăm.



Te-a ajutat în vreun fel programul meu de travel?

Cred că mai mult decât programul, m-a ajutat omul. 😍 Cei aflați la început de drum în acest domeniu au nevoie de informațiile pe care programul tău le conține. Și cred că mai au nevoie de acel impuls, pentru ca dorința să se transforme în intenție. Și au nevoie să cunoască povești reale, ale unor oameni cu nimic diferiți de ei, care au spus DA la momentul potrivit și care sunt foarte fericiți cu alegerile lor. Cam despre asta cred eu că este vorba, despre energia pe care tu o oferi, iar cursanții tăi o primesc.



Care este cea mai mare satisfacție pe care ai avut-o legată de site-ul tău?

Este destul de dificil să aleg una singură, pentru că lucrurile evoluează și pentru că nu pot compara bucuriile de acum cu cele de la început. Atunci eram fericită când primeam un comentariu la un articol, acum sunt când oamenii îmi spun că îi inspir. Sau când ajung în locuri minunate și aproape că îmi dau lacrimile gândindu-mă că am obținut singură tot ceea ce trăiesc acum. Am bucurii zilnic și nu este una mai mare decât cealaltă. Fiecare contribuie la acest mix de emoții pe care blogul mi-l oferă.



Waw, ai peste 16K followers pe Facebook si +20K pe Instragram. Ai colaborat cu branduri din România și internaționale, ești mereu pusă pe povești, ești un copil curios și jucăuș și o femeie superbă, în același timp. Cum reușești să le faci pe toate? Este asta o meserie în sine? Unii cred că e doar o joacă.

Aceasta este una dintre cele mai frumoase descrieri care mi s-au făcut vreodată, pentru care îți mulțumesc din suflet. 

Depinde foarte mult de modul în care privești lucrurile. Dacă tu consideri că este o joacă, atunci așa va fi. Dacă vrei să transformi pasiunea într-un job, atunci trebuie privită dincolo de joacă. 

Și este mai mult decât un full time job, pentru că trebuie să fii prezent mereu. Să fii conectat, să fii activ, să aduci noutăți, să transmiți emoții. Să fii veridic, să le câștigi încrederea oamenilor și să le respecți timpul. Iar lucrurile acestea nu se fac fără disciplină și fără unele sacrificii. Și, pe măsură ce lucrurile evoluează, timpul tău va fi și mai limitat, pentru că îți vei dori să ții pasul cu tendințele, pentru că îți vei dori fotografii mai bune (care necesită o mică pregătire și timp), poate chiar și video. Ajungi, la finalul zilei, să constați că ziua ta aproape că nu se termină niciodată, însă nimic nu se compară cu bucuria pe care o ai atunci când apeși butonul „postează”.



Cum vezi tu „ocupația” de digital nomad? Crezi că poate oricine să facă asta?

Cred că oricine poate face ce își dorește și ce îi face plăcere. Această „ocupație”, la fel ca oricare alta, cred că poate fi făcută de persoanele potrivite. Să explic puțin. 

Suntem diferiți și este perfect normal acest lucru. Unii dintre noi poate își doresc o siguranță – ceea ce o viață de digital nomad nu îți poate oferi. Poate își doresc stabilitate, poate se adaptează mai greu schimbărilor. 

În travel schimbi fusuri orare, schimbi obiceiuri, schimbi hoteluri, ești pe drum, ajungi să stai din ce în ce mai puțin acasă. Te întâlnești mai rar cu prietenii, deși știi că ei sunt acolo și că nimic nu poate afecta relația voastră. Trebuie să te autodisciplinezi, să fii propriul șef, să îți iei jobul în vacanță, să culegi informații și să realizezi materiale de pe traseu și, mai apoi, să le dai o formă atunci când revii acasă. 

Vacanțele nu mai sunt doar ale tale, deja oamenii așteaptă să le povestești, vor să călătorească alături de tine (virtual sau nu). Cred că se poate face foarte ușor dacă rezonezi cu acest stil de viață. Și dacă te implici cu pasiune. Dacă nu, este puțin mai greu; de fapt, nu cunosc pe nimeni care să se declare digital nomad fără să fie pasionat de ceea ce face.



Ce te vezi făcând long term? Vise secrete?

Îmi doresc și sper să fiu mult timp un copil al lumii, să descopăr locuri celebre sau mai puțin bătătorite. Îmi doresc să contribui măcar puțin la schimbarea mentalităților, iar oamenii să înțeleagă că, dacă îți este dat un vis, îți este dată și calea. Așa cum este ea, cu suișuri și coborâșuri, cu lecțiile și bucuriile ei. 

Visez să merg pe Camino de Santiago, să scriu o carte (nu neapărat despre experiența pelerinajului, deși știu că aceasta poate constitui subiect în sine), visez să călătoresc alături de cititorii mei. Cam totul se învârte în jurul călătoriilor, pentru că nu mă văd făcând altceva, momentan.



Ce sfat ai pentru cei care vor mai mult de la viață, care vor să devină digital nomads, să călătorească făcând ce le place?

Am același sfat pe care îl dau tuturor celor care îmi ies în cale, și anume să creadă în visurile lor. Această viață de digital nomad este un vis pentru cei mai mulți dintre noi, este și visul meu pe care îl trăiesc zilnic. Îi sfătuiesc să învețe mult, să citească mult, să se descopere. Să aibă curajul să se expună și să fie bucuroși cu ceea ce sunt. Să nu se teamă de critici, să nu se lase descurajați. 

Și să-și asculte vocea aceea interioară, ea nu se înșală niciodată. Mai departe, parcursul depinde de fiecare. Am fost tentată să spun că depinde de implicarea fiecăruia, însă depinde foarte mult și de șansele pe care știi să le valorifici. 

Tot ce le spun este că nu au cum să dea greș dacă își doresc să-și urmeze pasiunile. Nu știu pe nimeni care să fi făcut asta și care să nu fi fost infinit mai fericit după.



Unde te găsim acum?

Mă găsiți mereu pe blogul meu, Visator prin lume, pe Facebook și Instagram, și de curând, și pe Youtube, cu numele Dreamer on the map. Acesta este proiectul la care am lucrat mult anul acesta și pentru care aș avea mare nevoie de susținerea voastră (un subscribe ar ajuta mult).

Fizic, acum redescopăr Thailanda și vă invit să o faceți alături de mine, pe toate canalele mai sus menționate, căci mă aflu din nou în Țara Zâmbetelor și vizitez niște locuri superbe, mai puțin cunoscute, dar la fel de frumoase ca întregul regat – o să povestesc în curând despre fiecare experiență trăită.

Vă mulțumesc mult pentru timp și, dacă aveți orice curiozitate ori nelămurire, vă aștept cu mare drag pe blog. 





Călătorii frumoase vă doresc și, ca de fiecare dată, nu uitați să visați!

Un comentariu:



Oana a intrat în viața mea acum doi ani, într-un februarie de poveste. Eram la Istanbul și visam la lumi îndepărtate. Și cum puteau lucrurile să se așeze altfel decât să întâlnesc cei mai faini visători? Anul trecut ne-am cunoscut și personal. Oana este un om magic. Îi admiram pozele din călătorii și mintea mea își crease imaginea unui femei foarte frumoase și asumate. Când am întâlnit-o, aproape că nu am recunoscut-o :) Pe lângă frumusețe, asumare și talent, Oana este un copil jucăuș, iar zâmbetul ei îți topește inima. Știe să facă business și știe, mai ales, să se joace. Oana își trăiește viața cu poftă. Iată povestea ei...

Oana, cine ești tu și ce faci?

Încep prin a te îmbrățișa și a le transmite gândurile mele bune tuturor celor care au deschis acest articol. Le mulțumesc pentru timpul acordat și sper ca ceea ce citesc să le trezească interesul pentru călătorii și dorința de a-și urma visurile. 

Eu sunt un Visător prin lume, acesta este numele pe care l-am preluat odată cu deschiderea blogului meu, iar numele real este Oana Grozavu. Sunt o iubitoare de călătorii, de natură, de viață, de artă, de frumos. Permiteți-mi să mă axez pe lucrurile care îmi plac cel mai tare și să consider că acestea mă definesc, pentru că au început să îmi ocupe aproape tot timpul. Sunt, de mai bine de trei ani, un blogger de călătorii care își împărtășește experiențele pe propriul site. 

Și, în afară de poveștile din călătorii, încerc să aduc puțină culoare, puțină bucurie și încredere. Așa că scopul meu este acela de a transforma lumea din jurul meu într-un loc mai bun și încerc să fac zilnic ceva în acest sens.



Când ți-ai dat seama că vrei mai mult de la viață și că adori să călătorești?

Pasiunea pentru călătorii a existat dintotdeauna în interiorul meu, cred că doar, la un moment dat, i-am permis să se exteriorizeze și am transformat-o într-un mod de viață. 

Acela a fost și punctul în care mi-am dat seama că vreau mai mult de la viață, iar transformarea a fost una radicală. Din copilul timid și, cumva, tot timpul retras și în banca lui, am găsit curajul să mă arăt lumii așa cum sunt. 

Iar acest lucru s-a întâmplat în prima jumătate a anului 2016. De atunci, sunt în proces de transformare și continui să mă descopăr și să mă accept. 

Transformarea a venit cu renunțări, cu decizii luate fără să stau prea mult în cumpănă, dar și cu infinit mai multe beneficii – în ceea ce privește călătoriile, s-a schimbat totul, de la modul în care percep lumea din jurul meu la numărul și intensitatea deplasărilor.



Ce pași ai făcut în sensul ăsta?

Drumul nu a fost unul simplu și nici nu au venit de la sine lucrurile. Am început să caut, să citesc, să încerc să înțeleg. Am urmat cursuri, am întâlnit oameni care m-au inspirat și care m-au sfătuit, am căutat persoane cu pasiuni similare, am înțeles că trebuie răbdare și că lucrurile se așază atunci când alegi să pornești pe un drum. 

Dar, așa cum am mai spus mai devreme, procesul este unul de durată și sunt în plină transformare acum. Ce pot afirma cu certitudine este că îmi place această schimbare și că, deși de cele mai multe ori, prin natura noastră, ne temem de schimbări, ele sunt benefice și ne ajută să evoluăm.



Te-a ajutat în vreun fel programul meu de travel?

Cred că mai mult decât programul, m-a ajutat omul. 😍 Cei aflați la început de drum în acest domeniu au nevoie de informațiile pe care programul tău le conține. Și cred că mai au nevoie de acel impuls, pentru ca dorința să se transforme în intenție. Și au nevoie să cunoască povești reale, ale unor oameni cu nimic diferiți de ei, care au spus DA la momentul potrivit și care sunt foarte fericiți cu alegerile lor. Cam despre asta cred eu că este vorba, despre energia pe care tu o oferi, iar cursanții tăi o primesc.



Care este cea mai mare satisfacție pe care ai avut-o legată de site-ul tău?

Este destul de dificil să aleg una singură, pentru că lucrurile evoluează și pentru că nu pot compara bucuriile de acum cu cele de la început. Atunci eram fericită când primeam un comentariu la un articol, acum sunt când oamenii îmi spun că îi inspir. Sau când ajung în locuri minunate și aproape că îmi dau lacrimile gândindu-mă că am obținut singură tot ceea ce trăiesc acum. Am bucurii zilnic și nu este una mai mare decât cealaltă. Fiecare contribuie la acest mix de emoții pe care blogul mi-l oferă.



Waw, ai peste 16K followers pe Facebook si +20K pe Instragram. Ai colaborat cu branduri din România și internaționale, ești mereu pusă pe povești, ești un copil curios și jucăuș și o femeie superbă, în același timp. Cum reușești să le faci pe toate? Este asta o meserie în sine? Unii cred că e doar o joacă.

Aceasta este una dintre cele mai frumoase descrieri care mi s-au făcut vreodată, pentru care îți mulțumesc din suflet. 

Depinde foarte mult de modul în care privești lucrurile. Dacă tu consideri că este o joacă, atunci așa va fi. Dacă vrei să transformi pasiunea într-un job, atunci trebuie privită dincolo de joacă. 

Și este mai mult decât un full time job, pentru că trebuie să fii prezent mereu. Să fii conectat, să fii activ, să aduci noutăți, să transmiți emoții. Să fii veridic, să le câștigi încrederea oamenilor și să le respecți timpul. Iar lucrurile acestea nu se fac fără disciplină și fără unele sacrificii. Și, pe măsură ce lucrurile evoluează, timpul tău va fi și mai limitat, pentru că îți vei dori să ții pasul cu tendințele, pentru că îți vei dori fotografii mai bune (care necesită o mică pregătire și timp), poate chiar și video. Ajungi, la finalul zilei, să constați că ziua ta aproape că nu se termină niciodată, însă nimic nu se compară cu bucuria pe care o ai atunci când apeși butonul „postează”.



Cum vezi tu „ocupația” de digital nomad? Crezi că poate oricine să facă asta?

Cred că oricine poate face ce își dorește și ce îi face plăcere. Această „ocupație”, la fel ca oricare alta, cred că poate fi făcută de persoanele potrivite. Să explic puțin. 

Suntem diferiți și este perfect normal acest lucru. Unii dintre noi poate își doresc o siguranță – ceea ce o viață de digital nomad nu îți poate oferi. Poate își doresc stabilitate, poate se adaptează mai greu schimbărilor. 

În travel schimbi fusuri orare, schimbi obiceiuri, schimbi hoteluri, ești pe drum, ajungi să stai din ce în ce mai puțin acasă. Te întâlnești mai rar cu prietenii, deși știi că ei sunt acolo și că nimic nu poate afecta relația voastră. Trebuie să te autodisciplinezi, să fii propriul șef, să îți iei jobul în vacanță, să culegi informații și să realizezi materiale de pe traseu și, mai apoi, să le dai o formă atunci când revii acasă. 

Vacanțele nu mai sunt doar ale tale, deja oamenii așteaptă să le povestești, vor să călătorească alături de tine (virtual sau nu). Cred că se poate face foarte ușor dacă rezonezi cu acest stil de viață. Și dacă te implici cu pasiune. Dacă nu, este puțin mai greu; de fapt, nu cunosc pe nimeni care să se declare digital nomad fără să fie pasionat de ceea ce face.



Ce te vezi făcând long term? Vise secrete?

Îmi doresc și sper să fiu mult timp un copil al lumii, să descopăr locuri celebre sau mai puțin bătătorite. Îmi doresc să contribui măcar puțin la schimbarea mentalităților, iar oamenii să înțeleagă că, dacă îți este dat un vis, îți este dată și calea. Așa cum este ea, cu suișuri și coborâșuri, cu lecțiile și bucuriile ei. 

Visez să merg pe Camino de Santiago, să scriu o carte (nu neapărat despre experiența pelerinajului, deși știu că aceasta poate constitui subiect în sine), visez să călătoresc alături de cititorii mei. Cam totul se învârte în jurul călătoriilor, pentru că nu mă văd făcând altceva, momentan.



Ce sfat ai pentru cei care vor mai mult de la viață, care vor să devină digital nomads, să călătorească făcând ce le place?

Am același sfat pe care îl dau tuturor celor care îmi ies în cale, și anume să creadă în visurile lor. Această viață de digital nomad este un vis pentru cei mai mulți dintre noi, este și visul meu pe care îl trăiesc zilnic. Îi sfătuiesc să învețe mult, să citească mult, să se descopere. Să aibă curajul să se expună și să fie bucuroși cu ceea ce sunt. Să nu se teamă de critici, să nu se lase descurajați. 

Și să-și asculte vocea aceea interioară, ea nu se înșală niciodată. Mai departe, parcursul depinde de fiecare. Am fost tentată să spun că depinde de implicarea fiecăruia, însă depinde foarte mult și de șansele pe care știi să le valorifici. 

Tot ce le spun este că nu au cum să dea greș dacă își doresc să-și urmeze pasiunile. Nu știu pe nimeni care să fi făcut asta și care să nu fi fost infinit mai fericit după.



Unde te găsim acum?

Mă găsiți mereu pe blogul meu, Visator prin lume, pe Facebook și Instagram, și de curând, și pe Youtube, cu numele Dreamer on the map. Acesta este proiectul la care am lucrat mult anul acesta și pentru care aș avea mare nevoie de susținerea voastră (un subscribe ar ajuta mult).

Fizic, acum redescopăr Thailanda și vă invit să o faceți alături de mine, pe toate canalele mai sus menționate, căci mă aflu din nou în Țara Zâmbetelor și vizitez niște locuri superbe, mai puțin cunoscute, dar la fel de frumoase ca întregul regat – o să povestesc în curând despre fiecare experiență trăită.

Vă mulțumesc mult pentru timp și, dacă aveți orice curiozitate ori nelămurire, vă aștept cu mare drag pe blog. 





Călătorii frumoase vă doresc și, ca de fiecare dată, nu uitați să visați!

1 comentarii:



Oana a intrat în viața mea acum doi ani, într-un februarie de poveste. Eram la Istanbul și visam la lumi îndepărtate. Și cum puteau lucrurile să se așeze altfel decât să întâlnesc cei mai faini visători? Anul trecut ne-am cunoscut și personal. Oana este un om magic. Îi admiram pozele din călătorii și mintea mea își crease imaginea unui femei foarte frumoase și asumate. Când am întâlnit-o, aproape că nu am recunoscut-o :) Pe lângă frumusețe, asumare și talent, Oana este un copil jucăuș, iar zâmbetul ei îți topește inima. Știe să facă business și știe, mai ales, să se joace. Oana își trăiește viața cu poftă. Iată povestea ei...

Oana, cine ești tu și ce faci?

Încep prin a te îmbrățișa și a le transmite gândurile mele bune tuturor celor care au deschis acest articol. Le mulțumesc pentru timpul acordat și sper ca ceea ce citesc să le trezească interesul pentru călătorii și dorința de a-și urma visurile. 

Eu sunt un Visător prin lume, acesta este numele pe care l-am preluat odată cu deschiderea blogului meu, iar numele real este Oana Grozavu. Sunt o iubitoare de călătorii, de natură, de viață, de artă, de frumos. Permiteți-mi să mă axez pe lucrurile care îmi plac cel mai tare și să consider că acestea mă definesc, pentru că au început să îmi ocupe aproape tot timpul. Sunt, de mai bine de trei ani, un blogger de călătorii care își împărtășește experiențele pe propriul site. 

Și, în afară de poveștile din călătorii, încerc să aduc puțină culoare, puțină bucurie și încredere. Așa că scopul meu este acela de a transforma lumea din jurul meu într-un loc mai bun și încerc să fac zilnic ceva în acest sens.



Când ți-ai dat seama că vrei mai mult de la viață și că adori să călătorești?

Pasiunea pentru călătorii a existat dintotdeauna în interiorul meu, cred că doar, la un moment dat, i-am permis să se exteriorizeze și am transformat-o într-un mod de viață. 

Acela a fost și punctul în care mi-am dat seama că vreau mai mult de la viață, iar transformarea a fost una radicală. Din copilul timid și, cumva, tot timpul retras și în banca lui, am găsit curajul să mă arăt lumii așa cum sunt. 

Iar acest lucru s-a întâmplat în prima jumătate a anului 2016. De atunci, sunt în proces de transformare și continui să mă descopăr și să mă accept. 

Transformarea a venit cu renunțări, cu decizii luate fără să stau prea mult în cumpănă, dar și cu infinit mai multe beneficii – în ceea ce privește călătoriile, s-a schimbat totul, de la modul în care percep lumea din jurul meu la numărul și intensitatea deplasărilor.



Ce pași ai făcut în sensul ăsta?

Drumul nu a fost unul simplu și nici nu au venit de la sine lucrurile. Am început să caut, să citesc, să încerc să înțeleg. Am urmat cursuri, am întâlnit oameni care m-au inspirat și care m-au sfătuit, am căutat persoane cu pasiuni similare, am înțeles că trebuie răbdare și că lucrurile se așază atunci când alegi să pornești pe un drum. 

Dar, așa cum am mai spus mai devreme, procesul este unul de durată și sunt în plină transformare acum. Ce pot afirma cu certitudine este că îmi place această schimbare și că, deși de cele mai multe ori, prin natura noastră, ne temem de schimbări, ele sunt benefice și ne ajută să evoluăm.



Te-a ajutat în vreun fel programul meu de travel?

Cred că mai mult decât programul, m-a ajutat omul. 😍 Cei aflați la început de drum în acest domeniu au nevoie de informațiile pe care programul tău le conține. Și cred că mai au nevoie de acel impuls, pentru ca dorința să se transforme în intenție. Și au nevoie să cunoască povești reale, ale unor oameni cu nimic diferiți de ei, care au spus DA la momentul potrivit și care sunt foarte fericiți cu alegerile lor. Cam despre asta cred eu că este vorba, despre energia pe care tu o oferi, iar cursanții tăi o primesc.



Care este cea mai mare satisfacție pe care ai avut-o legată de site-ul tău?

Este destul de dificil să aleg una singură, pentru că lucrurile evoluează și pentru că nu pot compara bucuriile de acum cu cele de la început. Atunci eram fericită când primeam un comentariu la un articol, acum sunt când oamenii îmi spun că îi inspir. Sau când ajung în locuri minunate și aproape că îmi dau lacrimile gândindu-mă că am obținut singură tot ceea ce trăiesc acum. Am bucurii zilnic și nu este una mai mare decât cealaltă. Fiecare contribuie la acest mix de emoții pe care blogul mi-l oferă.



Waw, ai peste 16K followers pe Facebook si +20K pe Instragram. Ai colaborat cu branduri din România și internaționale, ești mereu pusă pe povești, ești un copil curios și jucăuș și o femeie superbă, în același timp. Cum reușești să le faci pe toate? Este asta o meserie în sine? Unii cred că e doar o joacă.

Aceasta este una dintre cele mai frumoase descrieri care mi s-au făcut vreodată, pentru care îți mulțumesc din suflet. 

Depinde foarte mult de modul în care privești lucrurile. Dacă tu consideri că este o joacă, atunci așa va fi. Dacă vrei să transformi pasiunea într-un job, atunci trebuie privită dincolo de joacă. 

Și este mai mult decât un full time job, pentru că trebuie să fii prezent mereu. Să fii conectat, să fii activ, să aduci noutăți, să transmiți emoții. Să fii veridic, să le câștigi încrederea oamenilor și să le respecți timpul. Iar lucrurile acestea nu se fac fără disciplină și fără unele sacrificii. Și, pe măsură ce lucrurile evoluează, timpul tău va fi și mai limitat, pentru că îți vei dori să ții pasul cu tendințele, pentru că îți vei dori fotografii mai bune (care necesită o mică pregătire și timp), poate chiar și video. Ajungi, la finalul zilei, să constați că ziua ta aproape că nu se termină niciodată, însă nimic nu se compară cu bucuria pe care o ai atunci când apeși butonul „postează”.



Cum vezi tu „ocupația” de digital nomad? Crezi că poate oricine să facă asta?

Cred că oricine poate face ce își dorește și ce îi face plăcere. Această „ocupație”, la fel ca oricare alta, cred că poate fi făcută de persoanele potrivite. Să explic puțin. 

Suntem diferiți și este perfect normal acest lucru. Unii dintre noi poate își doresc o siguranță – ceea ce o viață de digital nomad nu îți poate oferi. Poate își doresc stabilitate, poate se adaptează mai greu schimbărilor. 

În travel schimbi fusuri orare, schimbi obiceiuri, schimbi hoteluri, ești pe drum, ajungi să stai din ce în ce mai puțin acasă. Te întâlnești mai rar cu prietenii, deși știi că ei sunt acolo și că nimic nu poate afecta relația voastră. Trebuie să te autodisciplinezi, să fii propriul șef, să îți iei jobul în vacanță, să culegi informații și să realizezi materiale de pe traseu și, mai apoi, să le dai o formă atunci când revii acasă. 

Vacanțele nu mai sunt doar ale tale, deja oamenii așteaptă să le povestești, vor să călătorească alături de tine (virtual sau nu). Cred că se poate face foarte ușor dacă rezonezi cu acest stil de viață. Și dacă te implici cu pasiune. Dacă nu, este puțin mai greu; de fapt, nu cunosc pe nimeni care să se declare digital nomad fără să fie pasionat de ceea ce face.



Ce te vezi făcând long term? Vise secrete?

Îmi doresc și sper să fiu mult timp un copil al lumii, să descopăr locuri celebre sau mai puțin bătătorite. Îmi doresc să contribui măcar puțin la schimbarea mentalităților, iar oamenii să înțeleagă că, dacă îți este dat un vis, îți este dată și calea. Așa cum este ea, cu suișuri și coborâșuri, cu lecțiile și bucuriile ei. 

Visez să merg pe Camino de Santiago, să scriu o carte (nu neapărat despre experiența pelerinajului, deși știu că aceasta poate constitui subiect în sine), visez să călătoresc alături de cititorii mei. Cam totul se învârte în jurul călătoriilor, pentru că nu mă văd făcând altceva, momentan.



Ce sfat ai pentru cei care vor mai mult de la viață, care vor să devină digital nomads, să călătorească făcând ce le place?

Am același sfat pe care îl dau tuturor celor care îmi ies în cale, și anume să creadă în visurile lor. Această viață de digital nomad este un vis pentru cei mai mulți dintre noi, este și visul meu pe care îl trăiesc zilnic. Îi sfătuiesc să învețe mult, să citească mult, să se descopere. Să aibă curajul să se expună și să fie bucuroși cu ceea ce sunt. Să nu se teamă de critici, să nu se lase descurajați. 

Și să-și asculte vocea aceea interioară, ea nu se înșală niciodată. Mai departe, parcursul depinde de fiecare. Am fost tentată să spun că depinde de implicarea fiecăruia, însă depinde foarte mult și de șansele pe care știi să le valorifici. 

Tot ce le spun este că nu au cum să dea greș dacă își doresc să-și urmeze pasiunile. Nu știu pe nimeni care să fi făcut asta și care să nu fi fost infinit mai fericit după.



Unde te găsim acum?

Mă găsiți mereu pe blogul meu, Visator prin lume, pe Facebook și Instagram, și de curând, și pe Youtube, cu numele Dreamer on the map. Acesta este proiectul la care am lucrat mult anul acesta și pentru care aș avea mare nevoie de susținerea voastră (un subscribe ar ajuta mult).

Fizic, acum redescopăr Thailanda și vă invit să o faceți alături de mine, pe toate canalele mai sus menționate, căci mă aflu din nou în Țara Zâmbetelor și vizitez niște locuri superbe, mai puțin cunoscute, dar la fel de frumoase ca întregul regat – o să povestesc în curând despre fiecare experiență trăită.

Vă mulțumesc mult pentru timp și, dacă aveți orice curiozitate ori nelămurire, vă aștept cu mare drag pe blog. 





Călătorii frumoase vă doresc și, ca de fiecare dată, nu uitați să visați!

1 comentarii:



Oana a intrat în viața mea acum doi ani, într-un februarie de poveste. Eram la Istanbul și visam la lumi îndepărtate. Și cum puteau lucrurile să se așeze altfel decât să întâlnesc cei mai faini visători? Anul trecut ne-am cunoscut și personal. Oana este un om magic. Îi admiram pozele din călătorii și mintea mea își crease imaginea unui femei foarte frumoase și asumate. Când am întâlnit-o, aproape că nu am recunoscut-o :) Pe lângă frumusețe, asumare și talent, Oana este un copil jucăuș, iar zâmbetul ei îți topește inima. Știe să facă business și știe, mai ales, să se joace. Oana își trăiește viața cu poftă. Iată povestea ei...

Oana, cine ești tu și ce faci?

Încep prin a te îmbrățișa și a le transmite gândurile mele bune tuturor celor care au deschis acest articol. Le mulțumesc pentru timpul acordat și sper ca ceea ce citesc să le trezească interesul pentru călătorii și dorința de a-și urma visurile. 

Eu sunt un Visător prin lume, acesta este numele pe care l-am preluat odată cu deschiderea blogului meu, iar numele real este Oana Grozavu. Sunt o iubitoare de călătorii, de natură, de viață, de artă, de frumos. Permiteți-mi să mă axez pe lucrurile care îmi plac cel mai tare și să consider că acestea mă definesc, pentru că au început să îmi ocupe aproape tot timpul. Sunt, de mai bine de trei ani, un blogger de călătorii care își împărtășește experiențele pe propriul site. 

Și, în afară de poveștile din călătorii, încerc să aduc puțină culoare, puțină bucurie și încredere. Așa că scopul meu este acela de a transforma lumea din jurul meu într-un loc mai bun și încerc să fac zilnic ceva în acest sens.



Când ți-ai dat seama că vrei mai mult de la viață și că adori să călătorești?

Pasiunea pentru călătorii a existat dintotdeauna în interiorul meu, cred că doar, la un moment dat, i-am permis să se exteriorizeze și am transformat-o într-un mod de viață. 

Acela a fost și punctul în care mi-am dat seama că vreau mai mult de la viață, iar transformarea a fost una radicală. Din copilul timid și, cumva, tot timpul retras și în banca lui, am găsit curajul să mă arăt lumii așa cum sunt. 

Iar acest lucru s-a întâmplat în prima jumătate a anului 2016. De atunci, sunt în proces de transformare și continui să mă descopăr și să mă accept. 

Transformarea a venit cu renunțări, cu decizii luate fără să stau prea mult în cumpănă, dar și cu infinit mai multe beneficii – în ceea ce privește călătoriile, s-a schimbat totul, de la modul în care percep lumea din jurul meu la numărul și intensitatea deplasărilor.



Ce pași ai făcut în sensul ăsta?

Drumul nu a fost unul simplu și nici nu au venit de la sine lucrurile. Am început să caut, să citesc, să încerc să înțeleg. Am urmat cursuri, am întâlnit oameni care m-au inspirat și care m-au sfătuit, am căutat persoane cu pasiuni similare, am înțeles că trebuie răbdare și că lucrurile se așază atunci când alegi să pornești pe un drum. 

Dar, așa cum am mai spus mai devreme, procesul este unul de durată și sunt în plină transformare acum. Ce pot afirma cu certitudine este că îmi place această schimbare și că, deși de cele mai multe ori, prin natura noastră, ne temem de schimbări, ele sunt benefice și ne ajută să evoluăm.



Te-a ajutat în vreun fel programul meu de travel?

Cred că mai mult decât programul, m-a ajutat omul. 😍 Cei aflați la început de drum în acest domeniu au nevoie de informațiile pe care programul tău le conține. Și cred că mai au nevoie de acel impuls, pentru ca dorința să se transforme în intenție. Și au nevoie să cunoască povești reale, ale unor oameni cu nimic diferiți de ei, care au spus DA la momentul potrivit și care sunt foarte fericiți cu alegerile lor. Cam despre asta cred eu că este vorba, despre energia pe care tu o oferi, iar cursanții tăi o primesc.



Care este cea mai mare satisfacție pe care ai avut-o legată de site-ul tău?

Este destul de dificil să aleg una singură, pentru că lucrurile evoluează și pentru că nu pot compara bucuriile de acum cu cele de la început. Atunci eram fericită când primeam un comentariu la un articol, acum sunt când oamenii îmi spun că îi inspir. Sau când ajung în locuri minunate și aproape că îmi dau lacrimile gândindu-mă că am obținut singură tot ceea ce trăiesc acum. Am bucurii zilnic și nu este una mai mare decât cealaltă. Fiecare contribuie la acest mix de emoții pe care blogul mi-l oferă.



Waw, ai peste 16K followers pe Facebook si +20K pe Instragram. Ai colaborat cu branduri din România și internaționale, ești mereu pusă pe povești, ești un copil curios și jucăuș și o femeie superbă, în același timp. Cum reușești să le faci pe toate? Este asta o meserie în sine? Unii cred că e doar o joacă.

Aceasta este una dintre cele mai frumoase descrieri care mi s-au făcut vreodată, pentru care îți mulțumesc din suflet. 

Depinde foarte mult de modul în care privești lucrurile. Dacă tu consideri că este o joacă, atunci așa va fi. Dacă vrei să transformi pasiunea într-un job, atunci trebuie privită dincolo de joacă. 

Și este mai mult decât un full time job, pentru că trebuie să fii prezent mereu. Să fii conectat, să fii activ, să aduci noutăți, să transmiți emoții. Să fii veridic, să le câștigi încrederea oamenilor și să le respecți timpul. Iar lucrurile acestea nu se fac fără disciplină și fără unele sacrificii. Și, pe măsură ce lucrurile evoluează, timpul tău va fi și mai limitat, pentru că îți vei dori să ții pasul cu tendințele, pentru că îți vei dori fotografii mai bune (care necesită o mică pregătire și timp), poate chiar și video. Ajungi, la finalul zilei, să constați că ziua ta aproape că nu se termină niciodată, însă nimic nu se compară cu bucuria pe care o ai atunci când apeși butonul „postează”.



Cum vezi tu „ocupația” de digital nomad? Crezi că poate oricine să facă asta?

Cred că oricine poate face ce își dorește și ce îi face plăcere. Această „ocupație”, la fel ca oricare alta, cred că poate fi făcută de persoanele potrivite. Să explic puțin. 

Suntem diferiți și este perfect normal acest lucru. Unii dintre noi poate își doresc o siguranță – ceea ce o viață de digital nomad nu îți poate oferi. Poate își doresc stabilitate, poate se adaptează mai greu schimbărilor. 

În travel schimbi fusuri orare, schimbi obiceiuri, schimbi hoteluri, ești pe drum, ajungi să stai din ce în ce mai puțin acasă. Te întâlnești mai rar cu prietenii, deși știi că ei sunt acolo și că nimic nu poate afecta relația voastră. Trebuie să te autodisciplinezi, să fii propriul șef, să îți iei jobul în vacanță, să culegi informații și să realizezi materiale de pe traseu și, mai apoi, să le dai o formă atunci când revii acasă. 

Vacanțele nu mai sunt doar ale tale, deja oamenii așteaptă să le povestești, vor să călătorească alături de tine (virtual sau nu). Cred că se poate face foarte ușor dacă rezonezi cu acest stil de viață. Și dacă te implici cu pasiune. Dacă nu, este puțin mai greu; de fapt, nu cunosc pe nimeni care să se declare digital nomad fără să fie pasionat de ceea ce face.



Ce te vezi făcând long term? Vise secrete?

Îmi doresc și sper să fiu mult timp un copil al lumii, să descopăr locuri celebre sau mai puțin bătătorite. Îmi doresc să contribui măcar puțin la schimbarea mentalităților, iar oamenii să înțeleagă că, dacă îți este dat un vis, îți este dată și calea. Așa cum este ea, cu suișuri și coborâșuri, cu lecțiile și bucuriile ei. 

Visez să merg pe Camino de Santiago, să scriu o carte (nu neapărat despre experiența pelerinajului, deși știu că aceasta poate constitui subiect în sine), visez să călătoresc alături de cititorii mei. Cam totul se învârte în jurul călătoriilor, pentru că nu mă văd făcând altceva, momentan.



Ce sfat ai pentru cei care vor mai mult de la viață, care vor să devină digital nomads, să călătorească făcând ce le place?

Am același sfat pe care îl dau tuturor celor care îmi ies în cale, și anume să creadă în visurile lor. Această viață de digital nomad este un vis pentru cei mai mulți dintre noi, este și visul meu pe care îl trăiesc zilnic. Îi sfătuiesc să învețe mult, să citească mult, să se descopere. Să aibă curajul să se expună și să fie bucuroși cu ceea ce sunt. Să nu se teamă de critici, să nu se lase descurajați. 

Și să-și asculte vocea aceea interioară, ea nu se înșală niciodată. Mai departe, parcursul depinde de fiecare. Am fost tentată să spun că depinde de implicarea fiecăruia, însă depinde foarte mult și de șansele pe care știi să le valorifici. 

Tot ce le spun este că nu au cum să dea greș dacă își doresc să-și urmeze pasiunile. Nu știu pe nimeni care să fi făcut asta și care să nu fi fost infinit mai fericit după.



Unde te găsim acum?

Mă găsiți mereu pe blogul meu, Visator prin lume, pe Facebook și Instagram, și de curând, și pe Youtube, cu numele Dreamer on the map. Acesta este proiectul la care am lucrat mult anul acesta și pentru care aș avea mare nevoie de susținerea voastră (un subscribe ar ajuta mult).

Fizic, acum redescopăr Thailanda și vă invit să o faceți alături de mine, pe toate canalele mai sus menționate, căci mă aflu din nou în Țara Zâmbetelor și vizitez niște locuri superbe, mai puțin cunoscute, dar la fel de frumoase ca întregul regat – o să povestesc în curând despre fiecare experiență trăită.

Vă mulțumesc mult pentru timp și, dacă aveți orice curiozitate ori nelămurire, vă aștept cu mare drag pe blog. 





Călătorii frumoase vă doresc și, ca de fiecare dată, nu uitați să visați!

1 comentarii:

Oana Grozavu: "dacă îți este dat un vis, îți este dată și calea"

Oana Grozavu: "dacă îți este dat un vis, îți este dată și calea"



Oana a intrat în viața mea acum doi ani, într-un februarie de poveste. Eram la Istanbul și visam la lumi îndepărtate. Și cum puteau lucrurile să se așeze altfel decât să întâlnesc cei mai faini visători? Anul trecut ne-am cunoscut și personal. Oana este un om magic. Îi admiram pozele din călătorii și mintea mea își crease imaginea unui femei foarte frumoase și asumate. Când am întâlnit-o, aproape că nu am recunoscut-o :) Pe lângă frumusețe, asumare și talent, Oana este un copil jucăuș, iar zâmbetul ei îți topește inima. Știe să facă business și știe, mai ales, să se joace. Oana își trăiește viața cu poftă. Iată povestea ei...

Oana, cine ești tu și ce faci?

Încep prin a te îmbrățișa și a le transmite gândurile mele bune tuturor celor care au deschis acest articol. Le mulțumesc pentru timpul acordat și sper ca ceea ce citesc să le trezească interesul pentru călătorii și dorința de a-și urma visurile. 

Eu sunt un Visător prin lume, acesta este numele pe care l-am preluat odată cu deschiderea blogului meu, iar numele real este Oana Grozavu. Sunt o iubitoare de călătorii, de natură, de viață, de artă, de frumos. Permiteți-mi să mă axez pe lucrurile care îmi plac cel mai tare și să consider că acestea mă definesc, pentru că au început să îmi ocupe aproape tot timpul. Sunt, de mai bine de trei ani, un blogger de călătorii care își împărtășește experiențele pe propriul site. 

Și, în afară de poveștile din călătorii, încerc să aduc puțină culoare, puțină bucurie și încredere. Așa că scopul meu este acela de a transforma lumea din jurul meu într-un loc mai bun și încerc să fac zilnic ceva în acest sens.



Când ți-ai dat seama că vrei mai mult de la viață și că adori să călătorești?

Pasiunea pentru călătorii a existat dintotdeauna în interiorul meu, cred că doar, la un moment dat, i-am permis să se exteriorizeze și am transformat-o într-un mod de viață. 

Acela a fost și punctul în care mi-am dat seama că vreau mai mult de la viață, iar transformarea a fost una radicală. Din copilul timid și, cumva, tot timpul retras și în banca lui, am găsit curajul să mă arăt lumii așa cum sunt. 

Iar acest lucru s-a întâmplat în prima jumătate a anului 2016. De atunci, sunt în proces de transformare și continui să mă descopăr și să mă accept. 

Transformarea a venit cu renunțări, cu decizii luate fără să stau prea mult în cumpănă, dar și cu infinit mai multe beneficii – în ceea ce privește călătoriile, s-a schimbat totul, de la modul în care percep lumea din jurul meu la numărul și intensitatea deplasărilor.



Ce pași ai făcut în sensul ăsta?

Drumul nu a fost unul simplu și nici nu au venit de la sine lucrurile. Am început să caut, să citesc, să încerc să înțeleg. Am urmat cursuri, am întâlnit oameni care m-au inspirat și care m-au sfătuit, am căutat persoane cu pasiuni similare, am înțeles că trebuie răbdare și că lucrurile se așază atunci când alegi să pornești pe un drum. 

Dar, așa cum am mai spus mai devreme, procesul este unul de durată și sunt în plină transformare acum. Ce pot afirma cu certitudine este că îmi place această schimbare și că, deși de cele mai multe ori, prin natura noastră, ne temem de schimbări, ele sunt benefice și ne ajută să evoluăm.



Te-a ajutat în vreun fel programul meu de travel?

Cred că mai mult decât programul, m-a ajutat omul. 😍 Cei aflați la început de drum în acest domeniu au nevoie de informațiile pe care programul tău le conține. Și cred că mai au nevoie de acel impuls, pentru ca dorința să se transforme în intenție. Și au nevoie să cunoască povești reale, ale unor oameni cu nimic diferiți de ei, care au spus DA la momentul potrivit și care sunt foarte fericiți cu alegerile lor. Cam despre asta cred eu că este vorba, despre energia pe care tu o oferi, iar cursanții tăi o primesc.



Care este cea mai mare satisfacție pe care ai avut-o legată de site-ul tău?

Este destul de dificil să aleg una singură, pentru că lucrurile evoluează și pentru că nu pot compara bucuriile de acum cu cele de la început. Atunci eram fericită când primeam un comentariu la un articol, acum sunt când oamenii îmi spun că îi inspir. Sau când ajung în locuri minunate și aproape că îmi dau lacrimile gândindu-mă că am obținut singură tot ceea ce trăiesc acum. Am bucurii zilnic și nu este una mai mare decât cealaltă. Fiecare contribuie la acest mix de emoții pe care blogul mi-l oferă.



Waw, ai peste 16K followers pe Facebook si +20K pe Instragram. Ai colaborat cu branduri din România și internaționale, ești mereu pusă pe povești, ești un copil curios și jucăuș și o femeie superbă, în același timp. Cum reușești să le faci pe toate? Este asta o meserie în sine? Unii cred că e doar o joacă.

Aceasta este una dintre cele mai frumoase descrieri care mi s-au făcut vreodată, pentru care îți mulțumesc din suflet. 

Depinde foarte mult de modul în care privești lucrurile. Dacă tu consideri că este o joacă, atunci așa va fi. Dacă vrei să transformi pasiunea într-un job, atunci trebuie privită dincolo de joacă. 

Și este mai mult decât un full time job, pentru că trebuie să fii prezent mereu. Să fii conectat, să fii activ, să aduci noutăți, să transmiți emoții. Să fii veridic, să le câștigi încrederea oamenilor și să le respecți timpul. Iar lucrurile acestea nu se fac fără disciplină și fără unele sacrificii. Și, pe măsură ce lucrurile evoluează, timpul tău va fi și mai limitat, pentru că îți vei dori să ții pasul cu tendințele, pentru că îți vei dori fotografii mai bune (care necesită o mică pregătire și timp), poate chiar și video. Ajungi, la finalul zilei, să constați că ziua ta aproape că nu se termină niciodată, însă nimic nu se compară cu bucuria pe care o ai atunci când apeși butonul „postează”.



Cum vezi tu „ocupația” de digital nomad? Crezi că poate oricine să facă asta?

Cred că oricine poate face ce își dorește și ce îi face plăcere. Această „ocupație”, la fel ca oricare alta, cred că poate fi făcută de persoanele potrivite. Să explic puțin. 

Suntem diferiți și este perfect normal acest lucru. Unii dintre noi poate își doresc o siguranță – ceea ce o viață de digital nomad nu îți poate oferi. Poate își doresc stabilitate, poate se adaptează mai greu schimbărilor. 

În travel schimbi fusuri orare, schimbi obiceiuri, schimbi hoteluri, ești pe drum, ajungi să stai din ce în ce mai puțin acasă. Te întâlnești mai rar cu prietenii, deși știi că ei sunt acolo și că nimic nu poate afecta relația voastră. Trebuie să te autodisciplinezi, să fii propriul șef, să îți iei jobul în vacanță, să culegi informații și să realizezi materiale de pe traseu și, mai apoi, să le dai o formă atunci când revii acasă. 

Vacanțele nu mai sunt doar ale tale, deja oamenii așteaptă să le povestești, vor să călătorească alături de tine (virtual sau nu). Cred că se poate face foarte ușor dacă rezonezi cu acest stil de viață. Și dacă te implici cu pasiune. Dacă nu, este puțin mai greu; de fapt, nu cunosc pe nimeni care să se declare digital nomad fără să fie pasionat de ceea ce face.



Ce te vezi făcând long term? Vise secrete?

Îmi doresc și sper să fiu mult timp un copil al lumii, să descopăr locuri celebre sau mai puțin bătătorite. Îmi doresc să contribui măcar puțin la schimbarea mentalităților, iar oamenii să înțeleagă că, dacă îți este dat un vis, îți este dată și calea. Așa cum este ea, cu suișuri și coborâșuri, cu lecțiile și bucuriile ei. 

Visez să merg pe Camino de Santiago, să scriu o carte (nu neapărat despre experiența pelerinajului, deși știu că aceasta poate constitui subiect în sine), visez să călătoresc alături de cititorii mei. Cam totul se învârte în jurul călătoriilor, pentru că nu mă văd făcând altceva, momentan.



Ce sfat ai pentru cei care vor mai mult de la viață, care vor să devină digital nomads, să călătorească făcând ce le place?

Am același sfat pe care îl dau tuturor celor care îmi ies în cale, și anume să creadă în visurile lor. Această viață de digital nomad este un vis pentru cei mai mulți dintre noi, este și visul meu pe care îl trăiesc zilnic. Îi sfătuiesc să învețe mult, să citească mult, să se descopere. Să aibă curajul să se expună și să fie bucuroși cu ceea ce sunt. Să nu se teamă de critici, să nu se lase descurajați. 

Și să-și asculte vocea aceea interioară, ea nu se înșală niciodată. Mai departe, parcursul depinde de fiecare. Am fost tentată să spun că depinde de implicarea fiecăruia, însă depinde foarte mult și de șansele pe care știi să le valorifici. 

Tot ce le spun este că nu au cum să dea greș dacă își doresc să-și urmeze pasiunile. Nu știu pe nimeni care să fi făcut asta și care să nu fi fost infinit mai fericit după.



Unde te găsim acum?

Mă găsiți mereu pe blogul meu, Visator prin lume, pe Facebook și Instagram, și de curând, și pe Youtube, cu numele Dreamer on the map. Acesta este proiectul la care am lucrat mult anul acesta și pentru care aș avea mare nevoie de susținerea voastră (un subscribe ar ajuta mult).

Fizic, acum redescopăr Thailanda și vă invit să o faceți alături de mine, pe toate canalele mai sus menționate, căci mă aflu din nou în Țara Zâmbetelor și vizitez niște locuri superbe, mai puțin cunoscute, dar la fel de frumoase ca întregul regat – o să povestesc în curând despre fiecare experiență trăită.

Vă mulțumesc mult pentru timp și, dacă aveți orice curiozitate ori nelămurire, vă aștept cu mare drag pe blog. 





Călătorii frumoase vă doresc și, ca de fiecare dată, nu uitați să visați!

1 comentarii:

Oana Grozavu: "dacă îți este dat un vis, îți este dată și calea"

Oana Grozavu: "dacă îți este dat un vis, îți este dată și calea"



Oana a intrat în viața mea acum doi ani, într-un februarie de poveste. Eram la Istanbul și visam la lumi îndepărtate. Și cum puteau lucrurile să se așeze altfel decât să întâlnesc cei mai faini visători? Anul trecut ne-am cunoscut și personal. Oana este un om magic. Îi admiram pozele din călătorii și mintea mea își crease imaginea unui femei foarte frumoase și asumate. Când am întâlnit-o, aproape că nu am recunoscut-o :) Pe lângă frumusețe, asumare și talent, Oana este un copil jucăuș, iar zâmbetul ei îți topește inima. Știe să facă business și știe, mai ales, să se joace. Oana își trăiește viața cu poftă. Iată povestea ei...

Oana, cine ești tu și ce faci?

Încep prin a te îmbrățișa și a le transmite gândurile mele bune tuturor celor care au deschis acest articol. Le mulțumesc pentru timpul acordat și sper ca ceea ce citesc să le trezească interesul pentru călătorii și dorința de a-și urma visurile. 

Eu sunt un Visător prin lume, acesta este numele pe care l-am preluat odată cu deschiderea blogului meu, iar numele real este Oana Grozavu. Sunt o iubitoare de călătorii, de natură, de viață, de artă, de frumos. Permiteți-mi să mă axez pe lucrurile care îmi plac cel mai tare și să consider că acestea mă definesc, pentru că au început să îmi ocupe aproape tot timpul. Sunt, de mai bine de trei ani, un blogger de călătorii care își împărtășește experiențele pe propriul site. 

Și, în afară de poveștile din călătorii, încerc să aduc puțină culoare, puțină bucurie și încredere. Așa că scopul meu este acela de a transforma lumea din jurul meu într-un loc mai bun și încerc să fac zilnic ceva în acest sens.



Când ți-ai dat seama că vrei mai mult de la viață și că adori să călătorești?

Pasiunea pentru călătorii a existat dintotdeauna în interiorul meu, cred că doar, la un moment dat, i-am permis să se exteriorizeze și am transformat-o într-un mod de viață. 

Acela a fost și punctul în care mi-am dat seama că vreau mai mult de la viață, iar transformarea a fost una radicală. Din copilul timid și, cumva, tot timpul retras și în banca lui, am găsit curajul să mă arăt lumii așa cum sunt. 

Iar acest lucru s-a întâmplat în prima jumătate a anului 2016. De atunci, sunt în proces de transformare și continui să mă descopăr și să mă accept. 

Transformarea a venit cu renunțări, cu decizii luate fără să stau prea mult în cumpănă, dar și cu infinit mai multe beneficii – în ceea ce privește călătoriile, s-a schimbat totul, de la modul în care percep lumea din jurul meu la numărul și intensitatea deplasărilor.



Ce pași ai făcut în sensul ăsta?

Drumul nu a fost unul simplu și nici nu au venit de la sine lucrurile. Am început să caut, să citesc, să încerc să înțeleg. Am urmat cursuri, am întâlnit oameni care m-au inspirat și care m-au sfătuit, am căutat persoane cu pasiuni similare, am înțeles că trebuie răbdare și că lucrurile se așază atunci când alegi să pornești pe un drum. 

Dar, așa cum am mai spus mai devreme, procesul este unul de durată și sunt în plină transformare acum. Ce pot afirma cu certitudine este că îmi place această schimbare și că, deși de cele mai multe ori, prin natura noastră, ne temem de schimbări, ele sunt benefice și ne ajută să evoluăm.



Te-a ajutat în vreun fel programul meu de travel?

Cred că mai mult decât programul, m-a ajutat omul. 😍 Cei aflați la început de drum în acest domeniu au nevoie de informațiile pe care programul tău le conține. Și cred că mai au nevoie de acel impuls, pentru ca dorința să se transforme în intenție. Și au nevoie să cunoască povești reale, ale unor oameni cu nimic diferiți de ei, care au spus DA la momentul potrivit și care sunt foarte fericiți cu alegerile lor. Cam despre asta cred eu că este vorba, despre energia pe care tu o oferi, iar cursanții tăi o primesc.



Care este cea mai mare satisfacție pe care ai avut-o legată de site-ul tău?

Este destul de dificil să aleg una singură, pentru că lucrurile evoluează și pentru că nu pot compara bucuriile de acum cu cele de la început. Atunci eram fericită când primeam un comentariu la un articol, acum sunt când oamenii îmi spun că îi inspir. Sau când ajung în locuri minunate și aproape că îmi dau lacrimile gândindu-mă că am obținut singură tot ceea ce trăiesc acum. Am bucurii zilnic și nu este una mai mare decât cealaltă. Fiecare contribuie la acest mix de emoții pe care blogul mi-l oferă.



Waw, ai peste 16K followers pe Facebook si +20K pe Instragram. Ai colaborat cu branduri din România și internaționale, ești mereu pusă pe povești, ești un copil curios și jucăuș și o femeie superbă, în același timp. Cum reușești să le faci pe toate? Este asta o meserie în sine? Unii cred că e doar o joacă.

Aceasta este una dintre cele mai frumoase descrieri care mi s-au făcut vreodată, pentru care îți mulțumesc din suflet. 

Depinde foarte mult de modul în care privești lucrurile. Dacă tu consideri că este o joacă, atunci așa va fi. Dacă vrei să transformi pasiunea într-un job, atunci trebuie privită dincolo de joacă. 

Și este mai mult decât un full time job, pentru că trebuie să fii prezent mereu. Să fii conectat, să fii activ, să aduci noutăți, să transmiți emoții. Să fii veridic, să le câștigi încrederea oamenilor și să le respecți timpul. Iar lucrurile acestea nu se fac fără disciplină și fără unele sacrificii. Și, pe măsură ce lucrurile evoluează, timpul tău va fi și mai limitat, pentru că îți vei dori să ții pasul cu tendințele, pentru că îți vei dori fotografii mai bune (care necesită o mică pregătire și timp), poate chiar și video. Ajungi, la finalul zilei, să constați că ziua ta aproape că nu se termină niciodată, însă nimic nu se compară cu bucuria pe care o ai atunci când apeși butonul „postează”.



Cum vezi tu „ocupația” de digital nomad? Crezi că poate oricine să facă asta?

Cred că oricine poate face ce își dorește și ce îi face plăcere. Această „ocupație”, la fel ca oricare alta, cred că poate fi făcută de persoanele potrivite. Să explic puțin. 

Suntem diferiți și este perfect normal acest lucru. Unii dintre noi poate își doresc o siguranță – ceea ce o viață de digital nomad nu îți poate oferi. Poate își doresc stabilitate, poate se adaptează mai greu schimbărilor. 

În travel schimbi fusuri orare, schimbi obiceiuri, schimbi hoteluri, ești pe drum, ajungi să stai din ce în ce mai puțin acasă. Te întâlnești mai rar cu prietenii, deși știi că ei sunt acolo și că nimic nu poate afecta relația voastră. Trebuie să te autodisciplinezi, să fii propriul șef, să îți iei jobul în vacanță, să culegi informații și să realizezi materiale de pe traseu și, mai apoi, să le dai o formă atunci când revii acasă. 

Vacanțele nu mai sunt doar ale tale, deja oamenii așteaptă să le povestești, vor să călătorească alături de tine (virtual sau nu). Cred că se poate face foarte ușor dacă rezonezi cu acest stil de viață. Și dacă te implici cu pasiune. Dacă nu, este puțin mai greu; de fapt, nu cunosc pe nimeni care să se declare digital nomad fără să fie pasionat de ceea ce face.



Ce te vezi făcând long term? Vise secrete?

Îmi doresc și sper să fiu mult timp un copil al lumii, să descopăr locuri celebre sau mai puțin bătătorite. Îmi doresc să contribui măcar puțin la schimbarea mentalităților, iar oamenii să înțeleagă că, dacă îți este dat un vis, îți este dată și calea. Așa cum este ea, cu suișuri și coborâșuri, cu lecțiile și bucuriile ei. 

Visez să merg pe Camino de Santiago, să scriu o carte (nu neapărat despre experiența pelerinajului, deși știu că aceasta poate constitui subiect în sine), visez să călătoresc alături de cititorii mei. Cam totul se învârte în jurul călătoriilor, pentru că nu mă văd făcând altceva, momentan.



Ce sfat ai pentru cei care vor mai mult de la viață, care vor să devină digital nomads, să călătorească făcând ce le place?

Am același sfat pe care îl dau tuturor celor care îmi ies în cale, și anume să creadă în visurile lor. Această viață de digital nomad este un vis pentru cei mai mulți dintre noi, este și visul meu pe care îl trăiesc zilnic. Îi sfătuiesc să învețe mult, să citească mult, să se descopere. Să aibă curajul să se expună și să fie bucuroși cu ceea ce sunt. Să nu se teamă de critici, să nu se lase descurajați. 

Și să-și asculte vocea aceea interioară, ea nu se înșală niciodată. Mai departe, parcursul depinde de fiecare. Am fost tentată să spun că depinde de implicarea fiecăruia, însă depinde foarte mult și de șansele pe care știi să le valorifici. 

Tot ce le spun este că nu au cum să dea greș dacă își doresc să-și urmeze pasiunile. Nu știu pe nimeni care să fi făcut asta și care să nu fi fost infinit mai fericit după.



Unde te găsim acum?

Mă găsiți mereu pe blogul meu, Visator prin lume, pe Facebook și Instagram, și de curând, și pe Youtube, cu numele Dreamer on the map. Acesta este proiectul la care am lucrat mult anul acesta și pentru care aș avea mare nevoie de susținerea voastră (un subscribe ar ajuta mult).

Fizic, acum redescopăr Thailanda și vă invit să o faceți alături de mine, pe toate canalele mai sus menționate, căci mă aflu din nou în Țara Zâmbetelor și vizitez niște locuri superbe, mai puțin cunoscute, dar la fel de frumoase ca întregul regat – o să povestesc în curând despre fiecare experiență trăită.

Vă mulțumesc mult pentru timp și, dacă aveți orice curiozitate ori nelămurire, vă aștept cu mare drag pe blog. 





Călătorii frumoase vă doresc și, ca de fiecare dată, nu uitați să visați!

1 comentarii: