Iata care sunt restaurantele mele preferate din Bucuresti, in care m-as intoarce mereu si mereu, atat pentru atmosfera, cat si pentru preparatele senzationale, arome si culori. Sper sa gasiti inspiratie in acest articol si sa va bucurati de tot ce va ofera acest oras:)
7 Locuri unde se mananca bine in Bucuresti
O seară de toamnă
perfectă: ploaie ușoară cu miros de frunze colorate, lumini discrete,
oameni calmi, zâmbitori. Pășesc într-o încăpere decorată în nuanțe
clasice, cu fotografii inspirate din Old Hollywood. Focul din șemineu
crează lumini și umbre plăcute, iar mesele albe, cu suave nuanțe de roz
și cu orhidee delicate te imbie la povești despre timp, viață, mâncare
bună, călătorii și vise împlinite. Sunt la Roberto's, restaurantul
italian din Athénée Palace Hilton și seara mea începe ca o promisiune. Știu, simt că mă voi îndrăgosti definitiv...
O fântână arteziană îmi cântă în ureche un ritm dulce, şăgalnic. Florile
şi plantele tropicale fac parte din decor ca şi cum ar fi crescut
acolo, pe zidurile grădinii, înmiresmând aerul fierbinte, de vară
eternă. Conversaţie uşoară la mese, voie bună şi zâmbete. Te simţi bine
instinctiv. Mâncarea miroase divin, iar când o guşti simţi că ai ajuns
în paradis. Light, romantic & elegant.
Deosebit, cu o
bucătărie care poate face concurență celor mai bune restaurante din
lume, cu o atmosferă caldă, familiară, cu oameni frumoși și cu vinuri
ungurești celebre, Restaurantul Duna iese puțin din peisajul obișnuit al
Capitalei. În primul rând, nu este în centru, ci îl găsești pe Iancu
Căpitanu, aproape de Foișor. În al doilea rând, nu este atât de
aglomerat încât servirea sau conversațiile să devină greoaie. Mergi la
Duna când vrei să petreci timp cu prietenii vechi si când vrei să
mănânci ceva deosebit: adică preparate foarte, foarte bune, tradiționale
ungurești, perfect condimentate și asezonate cu zâmbetele plăcute ale
personalului.
4. Red Angus
Ultima dată am fost la Red Angus,
unde am sărbătorit ziua lui Vlad, și mi-a plăcut foarte mult. Îl
recomand (se află în Centrul Vechi, lângă Hanul lui Manuc) în ciuda
prețurilor puțin peste medie. Papa bună: hamburgerul genial, coastele și
neapărat înghețata de vanilie cu nuci.
5. Club Fabrica
Este un locul meu preferat de intalnire cu prietenii si aici poti manca unele dintre cele mai mari si mai bune portii din Bucuresti: paste, pizza, friptura, salate, preparate deosebite, deserturi. Recomand din tot sufletul!
6. Restaurantul Hotelului Grand Continental
Este senzational! Punct.
Bucătăria
japoneză, recunoscută internațional ca una dintre cele mai sănătoase din
lume, a fost recent înregistrată în Patrimoniul UNESCO. Restaurantul
Samurai își propune să aducă gustul adevărat al Japoniei printr-un meniu
care are la baza produse exclusive, aduse din Țara Soarelui Răsare.
Meniul conține o gamă variată de sushi, iar printre noutăți se remarcă: „ramen” - supa japoneză a cărei tradiție recomandă sorbirea sa zgomotoasă pentru maxim de savoare și „okonomiyaki” - cunoscută ca şi „pizza japoneză”a fost inventată de nevestele din Hiroshima pe durata războiului, având ca ingredient principal varza. Pe lângă acestea, nu lipsesc nici „yakisoba”, așa-zisele spaghetti japoneze și teppanyaki.
Meniul conține o gamă variată de sushi, iar printre noutăți se remarcă: „ramen” - supa japoneză a cărei tradiție recomandă sorbirea sa zgomotoasă pentru maxim de savoare și „okonomiyaki” - cunoscută ca şi „pizza japoneză”a fost inventată de nevestele din Hiroshima pe durata războiului, având ca ingredient principal varza. Pe lângă acestea, nu lipsesc nici „yakisoba”, așa-zisele spaghetti japoneze și teppanyaki.
Gustul autentic este lăsat în grija celor doi Samurai ai bucătăriei japoneze, Sushi Chef Suenaga și Ramen Chef Tanimura.